понеділок, 22 лютого 2021 08:47

В ЄС думають над новими санкціями проти Росії

В ЄС думають над новими санкціями проти Росії
В ЄС анонсували санкції проти Росії у зв'язку зі справою опозиціонера Олексія Навального. Фото: REUTERS

Нові санкції стосовно Росії у зв'язку зі справою опозиційного політика Олексія Навального найвірогідніше введе Євросоюз.

Про це заявив міністр закордонних і європейських справ Люксембургу Жан Ассельборн напередодні зустрічі глав зовнішньополітичних відомств країн ЄС, учасники якої обговорять подальші дії стосовно Росії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна запровадила санкції проти російської мережі "Спортмастер"

Нові штрафні заходи повинні бути юридично незаперечними, вважає Ассельборн, передає DW.

При цьому люксембурзький міністр допускає, що санкції не справлять належного ефекту на Москву. Він допустив, що нижча точка у відносинах ЄС і Росії ще не досягнута.

Він зазначив, що Брюссель не потерпить порушення прав людини і не має наміру заспокоюватися з цього питання.

Рішення Симоновського суду Москви про заміну опозиційному політику Олексію Навальному умовного терміну на реальний у кримінальній справі "Ів Роше" залишилося в силі. Таку ухвалу виніс Бабушкінський райсуд Москви 20 лютого. Опозиціонер буде перебувати в колонії близько 2 років і 6 місяців. Того ж дня Навальний отримав ще один вирок. Його визнали винним у наклепі на ветерана Другої світової війни Гната Артеменка і призначили штраф у розмірі 850 тис. руб.

Зараз ви читаєте новину «В ЄС думають над новими санкціями проти Росії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі