вівторок, 08 листопада 2022 11:29

Спецтема: Війна Росії проти України

У Білому домі наполягають на участі України в саміті G20

У Білому домі наполягають на участі України в саміті G20
У Білому домі США хочуть, щоб Україна взяла участь у саміті "Великої двадцятки". Фото: pixabay.com

В адміністрації президента Сполучених Штатів Америки Джо Байдена хочуть, щоб Україна взяла участь у саміті "Великої двадцятки".

Захід відбудеться в Індонезії на Балі 15–16 листопада. США виступають за участь України у цьому саміті G20 – навіть якщо на ньому буде російський диктатор Володимир Путін. Про це заявила прессекретарка Білого дому Карін Жан-П'єр, йдеться на сайті американського уряду.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Путін на саміті G-20 вдасться до шантажу ‒ Reuters розповіли подробиці

Вона наголосила, що рішення про участь двох країн залежить від лідерів G20. Також Карін Жан-П'єр наголосила, що Байден "не має наміру" зустрічатися з Путіним під час саміту G20.

За її словами, США захищатимуть Україну та засуджуватимуть Росію через розв'язання жорстокої війни.

Президент Індонезії Джоко Відодо відповів, чи приїде Путін на саміт "Великої двадцятки" на Балі наступного тижня. Він заявив: має "сильне відчуття", що президент Росії не відвідає саміт G20.

В Індонезії заявили, що готові організувати зустріч президентів України й Росії Володимира Зеленського і Володимира Путіним на саміті G20. Президент Індонезії Джоко Відодо передав відповідні запрошення лідерам обох країн.

Зеленського запросили на саміт країн "Великої двадцятки" ще у квітні. Український лідер заявляв, що участь України у осінньому саміті G20 залежатиме від безпекової ситуації в країні і від складу учасників саміту.

До групи G20 входять Австралія, Аргентина, Бразилія, Велика Британія, Індія, Індонезія, Італія, Канада, Китай, Південна Корея, Мексика, Німеччина, ПАР, РФ, Саудівська Аравія, США, Туреччина, Франція, Японія, Європейський Союз.

Зараз ви читаєте новину «У Білому домі наполягають на участі України в саміті G20». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі