четвер, 03 лютого 2022 14:15

У Білорусі заявили, що Україна посадила на їхньому полігоні безпілотник - МЗС відреагувало

У Білорусі заявили, що Україна посадила на їхньому полігоні безпілотник - МЗС відреагувало
У Києві заперечують інформацію МЗС Білорусі. Називають її провокацією. Фото: facebook.com/belarusmfa

Міністерство закордонних справ Білорусі 3 лютого викликало українського посла в Мінську Ігоря Кизиму та заявило протест через нібито перетин білоруського повітряного кордону українським безпілотником.

Про це повідомила пресслужба білоруського МЗС у Facebook.

Згідно з повідомленням, Кизиму висловили "рішучий протест у зв'язку з цілеспрямованим запуском безпілотного літального апарата з України на територію Білорусі 24 січня".

Там стверджують, що безпілотник опустили не землю під час ведення розвідки над військовим полігоном "Брестський". Білоруське МЗС називає це "недружнім кроком".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Російські війська біля українських кордонів показали з супутника

"До української сторони донесли, що цими недружніми кроками вона навмисне провокує ескалацію обстановки в регіоні, що не сприяє цивілізованому двосторонньому діалогу", - йдеться в повідомленні.

У МЗС України назвали таку заяву білоруського МЗС провокацією.

"Чергова провокація влади в Білорусі. На заміну міфічним тонам зброї прийшли безпілотники. Україна не використовувала БПЛА. Закликаємо Мінськ не підігрувати дестабілізаційним діям Росії. Спокій на кордоні Білорусі й України в інтересах всього регіону", - повідомив речник МЗС України Олег Ніколенко в Twitter.

Звинувачення МЗС Білорусі з'явилося на тлі розмов про спільні навчання Білорусі та Росії "Союзна рішучість-2022". Вони триватимуть з 10 до 20 лютого. У США їх назвали лише прикриттям для перекидання в Білорусь військ і техніки РФ з метою атаки України з півночі.

Тим часом солдати Східного військового округу РФ, які нібито прибули в Білорусь на навчання, завершили розгортання польового табору на полігоні "Брестський".

31 січня в Раді Безпеки ООН обговорили нарощування Росією військ поблизу України. Представниця США Лінда Томас-Грінфілд заявила, що РФ до середини лютого планує збільшити свою військову присутність у Білорусі до 30 тис. військовослужбовців. За її словами, ці війська готові до наступальних дій проти України.

Міністр оборони Олексій Резніков стверджує, що ситуація на кордоні з Російською Федерацією і Білоруссю щодо російських військ з минулого тижня не змінилася. Зараз російські війська нараховують майже 115 тис. наземного компоненту.

Зараз ви читаєте новину «У Білорусі заявили, що Україна посадила на їхньому полігоні безпілотник - МЗС відреагувало». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі