пʼятниця, 21 серпня 2020 05:40

У Японії пограбували Музей ніндзя

У Японії пограбували Музей ніндзя
Пограбували Музей ніндзя. Фото: voyagejapan.com

У Японії, в місті Іґа пограбували Музей ніндзя.

Злодії скористалися відмичкою, проникли в офісне приміщення і винесли звідти сейф із мільйоном японських єн (260 тисяч гривень), повідомляє Kyodo.

Під час пограбування у музеї спрацювала сигналізація. Працівники викликали поліцію, яка й виявила відімкнені двері та зафіксувала зникнення сейфу.

У сховку зберігалися гроші відвідувачів за вихідні — таких було близько 1100. Зловмисників і вкрадений ними сейф поки не знайшли.

Музей ніндзя в Іґі присвячений історії одного з найвідоміших однойменних кланів ніндзя, що існували в Японії. У місті також розташована одна з найбільших в країні шкіл ніндзітцю.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Викрадені картини Ван Ґога оцінили у $500 млн

Ніндзя — це шпигуни або наймані вбивці, які діяли в Японії в XII—XIX століттях. Їхня відмінна риса — непомітність та захоплення супротивників зненацька. Ніндзя об'єднувалися в клани, найвідомішими із яких були клани Іґа та Кока.

Після модернізації Японії в ХІХ столітті ніндзя практично зникли. Нині їхнім ремеслом володіє дуже обмежене коло людей, які практикують його для збереження традицій.

Зараз ви читаєте новину «У Японії пограбували Музей ніндзя». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі