вівторок, 06 жовтня 2020 11:55

В акваріумі плавали голі жінки

В акваріумі плавали голі жінки
Кабаре "Мулен Руж" / Getty Images

6 жовтня 1889-го до початку Всесвітньої виставки в Парижі та завершення будівництва Ейфелевої вежі у столиці Франції відкрили нове кабаре - "Мулен Руж". Воно стало одним із символів міста. Назву дав дерев'яний вітряк із крилами червоного кольору. Колір натякав на район Червоних ліхтарів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Відвідувачів Ейфелевої вежі евакуювали через "замінування"

У "Мулен Руж" збиралися аристократи, люди мистецтва і навіть члени королівських сімей. Бував принц Вельський. Відпочивали художник Пабло Пікассо і письменник Оскар Вайльд. Головною ознакою закладу є танець канкан.

1915-го "Мулен Руж" згорів, але в 1921-го його відбудували та знову відкрили для відвідувачів. Там ставили оперети. Іноді використовували як кінотеатр. Під час ІІ світової війни кабаре тимчасово закрили. У післявоєнні роки вистави поновили.

1964-го на сцені спорудили гігантський акваріум, в якому плавали й виступали голі танцівниці.

У 1990-х "Мулен Руж" мав фінансові труднощі. Однойменний фільм, що вийшов на екрани 2001-го, повернув кабаре колишню популярність.

Під час виступів іноді використовують тигрових пітонів та інших екзотичних звірів. У кабаре 850 місць. У підвалі - великий льох із вином і шампанським. Під час шоу випивають до 800 пляшок шампанського, близько 240 тис. на рік. Заклад вважають одним із найбільших у світі покупців шипучого вина.

Ім'я і стиль кабаре копіюють інші театри і дискотеки у світі.

Зараз ви читаєте новину «В акваріумі плавали голі жінки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі