середа, 02 жовтня 2024 10:36

Південна Корея представила найпотужнішу неядерну ракету

Південна Корея представила найпотужнішу неядерну ракету
Республіка Корея представила Hyunmoo-5. Фото: Getty images

Південна Корея представила балістичну ракету малої дальності під назвою Hyunmoo-5.

Це велетенська протибункерна ракета, бойова частина якої сягає кількох тонн, пише Defense Express.

Hyunmoo-5 має корпус завдовжки 20 м і бойову частину масою 8 т. Це найпотужніша неядерна зброя у світі. Якщо зменшити бойову частину до 1 т, дальність польоту може перевищити 5500 км. Це відповідає ракеті середньої дальності. Швидкість польоту Hyunmoo-5 може досягати 10 Мах.

Випробування ракети пройшли влітку 2024 року. Вона призначена для знищення підземних об'єктів. Розробка тривала понад 30 років. Корейці залучили іноземні технології та домоглися поступового зняття обмежень з боку США.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Уразила 100% цілей: Південна Корея створила лазерну зброю Block-I

Перші ракети південнокорейської розробки NHK-1 і NHK-2, створені на основі американських ракет Nike Hercules у 1970-х, мали дальність до 250 км. Їх уже зняли з озброєння.

Сучасна ракетна програма Південної Кореї почалася у 1990-х із розробки ракет Hyunmoo-2 з дальністю від 300 до 800 км.

Hyunmoo-2 має схожість з російським комплексом "Іскандер". Інші джерела вважають, що Hyunmoo-2 могла бути розроблена на основі ізраїльської LORA, а візуальна подібність пояснюється функціональними вимогами, а не технологічним запозиченням.

Торік стало відомо, що Збройні сили Сполучених Штатів Америки розробляють тисячі автономних систем озброєнь, спрямованих на підвищення військової потужності і здатності США в аспекті геополітичної конкуренції з Китаєм.

Зараз ви читаєте новину «Південна Корея представила найпотужнішу неядерну ракету». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі