середа, 15 червня 2022 12:34

Спецтема: Війна Росії проти України

Українську армію переведуть на стандарти НАТО - Столтенберг перед "Рамштайн-3"

Українську армію переведуть на стандарти НАТО - Столтенберг перед "Рамштайн-3"
Генсек НАТО Єнс Столтенберг заявив, що НАТО планують перевести українську армію на зброю Альянсу. Фото: eastnews.ua

Північноатлантичний альянс готує план переведення українських військ з пострадянського озброєння на зброю НАТО.

Також міністри оборони НАТО увечері оголосять про виділення Києву нової військової допомоги, включаючи важке озброєння та далекобійну артилерію. Про це оголосив генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг під час брифінгу перед засіданням "Рамштайн-3", передає Gazeta.ua.

До порядку денного третьої зустрічі у форматі "Рамштайн" входить надання Україні важкого озброєння, повідомив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Захід довго запрягає, але надійно їде" - Андрусів про "Рамштайн-3"

"України має отримати більше важкого озброєння. Союзники по НАТО і партнери вже надали таку зброю. Тепер потрібно нарощувати зусилля", – заявив Столтенберг.

За його словами, країни Північноатлантичного альянсу з 2014 року надають допомогу Україні у війні, яку веде РФ, - навчають українських військових і постачають зброю.

"Але ми маємо бути готовими до довгого продовження. Не можна передбачити, як ця війна завершиться. Але ми маємо бути готовими давати допомогу тривалий час. І це буде обговорюватися у Брюсселі", – наголосив він.

"Рамштайн-3" відбудеться 15 червня у Брюсселі. Зустріч пройде на чолі з головою Пентагону Ллойдом Остіном. На зустрічі у форматі "Рамштайн" зберуться міністри оборони понад 40 країн.

У Пентагоні зауважили, що засідання розпочнеться о 15:00 (за центральноєвропейським часом) з вступного слова Остіна. О 18:45 відбудеться пресконференція з головою Пентагону та головою Об'єднаного комітету начальників штабів генералом Марком Міллі.

Голова Офіса президента Андрій Єрмак зазначив, що від "Рамштайн-3" очікують більше важкої зброї та оперативного навчання українських бійців.

Зараз ви читаєте новину «Українську армію переведуть на стандарти НАТО - Столтенберг перед "Рамштайн-3"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі