четвер, 09 вересня 2021 04:14

Українського хакера екстрадували до США

Українського хакера екстрадували до США
Українця підозрюють у кіберзлочинах. Фото: plusworld.ru

Польща передала США українця Гліба Іванова-Толпінцева. Його підозрюють у зломі десятків тисяч комп'ютерів і продажі їхніх кодів доступу.

Чоловік перебуватиме під вартою до судового засідання, повідомляє France 24.

З 2016 року він контролював "ботнет" - мережу комп'ютерів, заражених шкідливим ПЗ без відома їхніх власників - і використовував його для розшифровки паролів, йдеться в обвинуваченні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Опублікували рейтинг найгірших паролів

Своєму спільникові Іванов-Толпінцев хвалився, що за тиждень може вкрасти облікові дані щонайменше двох тисяч комп'ютерів. У 2017 році під час іншої розмови він заявив, що отримав паролі для понад 20 тисяч пристроїв.

Після продажу ці коди доступу використовуються для злочинної діяльності, зокрема для фінансового шахрайства або атак програм-вимагачів.

Іванов-Толпінцев був заарештований у Польщі в жовтні 2020 року.

Минулого року в Івано-Франківську співробітники Служби безпеки України встановили та затримали всесвітньо відомого хакера під ніком Sanix.

Він розмістив оголошення про продаж бази з 773 мільйонами адрес електронної пошти та 21 мільйоном паролів.

У січні 2019 року про нього писали The Guardian, Forbes та Newsweek, йому присвятив сюжет телеканал Italia 1, адже база даних, яку він виставив на продаж, була "найбільшим за всю історію масивом викрадених даних".

Зараз ви читаєте новину «Українського хакера екстрадували до США». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі