неділя, 13 лютого 2022 20:06

Україна скликає зустріч з РФ та іншими державами через російські війська на кордоні

Україна скликає зустріч з Росією та всіма державами-учасницями Віденського документа ОБСЄ.

Обговорювати планують посилення та переміщення військ РФ уздовж кордону України та в тимчасово окупованому Криму, повідомив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба у Twitter.

Кулеба заявив, що Росія не відповіла на запит України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Ми с**ли на санкції Заходу" — посол РФ у Швеції

"Росія не відповіла на наш запит за Віденським документом. Ми робимо наступний крок. Україна скликає зустріч з РФ та всіма державами-учасницями протягом наступних 48 годин для обговорення посилення та переміщення військ РФ уздовж нашого кордону та у тимчасово окупованому Криму", — написав Кулеба.

Він додав, що якщо "Росія серйозно ставиться до своїх слів про неподільність безпеки на просторі ОБСЄ, вона має виконати свої зобов'язання щодо військової прозорості задля зниження напруги та зміцнення безпеки для всіх держав-учасниць".

 

На окупованих територіях Донбасу російські найманці не пропустили спостерігачів ОБСЄ. Окрім того, окупанти погрожували спостерігачам посадити їх до в'язниці, якщо вони не поїдуть.

Зараз ви читаєте новину «Україна скликає зустріч з РФ та іншими державами через російські війська на кордоні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі