четвер, 09 травня 2024 01:30

Археологи точно датували знахідки з Єрусалиму

Археологи точно датували знахідки з Єрусалиму
Археологи дослідили заснування Єрусалима. Фото: Phys.org

Археологи з надзвичайною точністю датували артефакти з місць розкопок у місті Давида в Єрусалимі.

Дослідники прагнули знайти предмети, що корелюють із давніми текстами. Але їм не вистачало точності, передає Phys.org.

У новому дослідженні команда застосувала радіовуглецеве датування та аналіз деревних кілець. Вони проаналізували насіння і череп кажана з шарів, датованих між 770 і 420 роками до нашої ери. Провели 103 виміри рівня вуглецю-14, що дозволило отримати детальні результати.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Археологи знайшли місце, яке згадується у Біблії

Співвіднісши артефакти з історичними подіями, згаданими у стародавніх текстах, включаючи Біблію, дослідники підтвердили важливі події історії Єрусалиму.

Результати дослідження показали, що Єрусалим спочатку заселили між XII та X століттям до нашої ери і з часом розширюючись на захід. Дослідження також виявило докази землетрусу та подальшої реконструкції у VIII столітті до нашої ери, а також руйнування Єрусалиму у 586 році до нашої ери вавилонським правителем Навуходоносором II.

Турецькі археологи виявили давню палітру під час розкопок на городищі Куллюоба, що на північному заході країни. Знахідці близько 5 тис. років.

Зараз ви читаєте новину «Археологи точно датували знахідки з Єрусалиму». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі