субота, 08 січня 2022 15:51

Україна більше не в списку Німеччини про підвищений ризик

Україна більше не в списку Німеччини про підвищений ризик
Українці можуть в'їхати до Німеччини за допомогою негативного тесту, сертифікату про повну вакцинацію або довідки про одужання. Фото: Reuters

З 9 січня Україна більше не входитиме у список підвищеного ризику для Німеччини.

Про це йдеться у повідомленні Інституту імені Роберта Коха (RKI).

Відтепер українці від шести років мають показати або довідку про одужання, або сертифікат про повну вакцинацію, або негативний тест. Цього буде достатньо, щоб перетнути кордон Німеччини.

Україна перебувала у списку підвищеного ризику з 10 жовтня 2021 року.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ізраїль змінив правила в'їзду для туристів

В'їзд до Німеччини дозволявся тільки у раз гострої потреби або за наявності сертифікату про повну вакцинацію від коронавірусу.

Але перед прибуттям до Німеччини необхідно було зареєструватися на відповідному сайті та мати підтвердження про реєстрацію.

Для тих, хто мав дозвіл на в'їзд, але не мав сертифікату про повну вакцинацію, було правило про 10-денний карантин. Вийти з нього можна було лише за п'ять днів після приїзду за результатами негативного тесту.

З українським сертифікатом вакцинації можна відвідати 52 країни світу. Після приєднання України до глобальної мережі Covid-сертифікатів громадяни зможуть відвідувати ще більше країн.

Зараз ви читаєте новину «Україна більше не в списку Німеччини про підвищений ризик». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі