субота, 12 березня 2022 06:56

Спецтема: Війна Росії проти України

Україні можуть передати більш серйозне озброєння і системи ППО - ЗМІ

Україні можуть передати більш серйозне озброєння і системи ППО - ЗМІ
Системи ППО С-300 можуть надійти в Україну. ФОТО: cdnuploads.aa.com.tr

Адміністрація президента США Джо Байдена із європейськими партнерами обговорює можливість надання Україні більш серйозної зброї та систем протиповітряної оборони.

Обговорення почалося напередодні візиту міністра оборони США Ллойда Остіна до союзників по НАТО в Європі. Поїздка відбудеться наступного тижня, зазначає видання Washington Post.

"Остін зустрінеться із союзниками в Брюсселі та Словаччині. Вони разом із Польщею та Румунією виявили готовність передати Україні військову допомогу. У Словаччині є зенітно-ракетний комплекс С-300, який використовується для збиття літаків і знайомий українцям", - йдеться у матеріалі видання.

Раніше речник Пентагону Джон Кірбі заявляв, що Сполучені Штати надають Києву те озброєння, яке потрібно українцям і "дуже добре ними використовується". Попри це він не уточнив, яку зброю США нададуть Україні в наступні хвилі поставок.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: США опублікували новий пакет санкцій проти Росії

24 лютого о 4:00 ранку Росія напала на Україну. Російські війська атакували державний кордон України з півночі, зі сходу та Криму. Бої та атаки тривають майже на всьому периметрі державного кордону та в багатьох містах.

Верховна Рада запровадила на території України воєнний стан. Президент Володимир Зеленський віддав наказ ЗСУ завдавати максимальних втрат російським загарбникам.

Зараз ви читаєте новину «Україні можуть передати більш серйозне озброєння і системи ППО - ЗМІ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі