середа, 02 грудня 2020 11:07

Угорського євродепутата-гомофоба спіймали на гей-вечірці

Угорського євродепутата-гомофоба спіймали на гей-вечірці
Євродепутат Йозеф Шайер / Reuters

Депутатом Європарламенту, якого піймали за порушення карантину на масовій секс-вечірці в Брюсселі, виявився гомофоб і захисник традиційних цінностей від правлячої в Угорщині партії "Фідес" Йозеф Шайер.

Шайер склав мандат напередодні появи цієї новин у ЗМІ. Тепер він в усьому зізнався і вибачився за поведінку. Вечірка відбулася в гей-клубі. У ній брали участь 25 осіб, переважно чоловіки. Про це пише польське RadioZet.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Євродепутата піймали на секс-вечірці з наркотиками

Журналістка Уна Гайдарі, яка пише про націоналізм, праві групи і меншини для європейського видання Politico, написала, що, за її інформацією, на вечірці також були польські дипломати.

"Я прошу вибачення у моєї родини, колег і виборців. Оцініть мою помилку на тлі 30 років відданості справі та важкої роботи. Помилка - суто особиста. Тільки я відповідальний за неї" - сказав Шайер.

Кілька днів перед цим Шайер несподівано склав свій мандат в Європарламенті.

"На місці події мене попросили пройти тест на наркотики, але в підсумку його не було. У поліції сказали, що там знайшли таблетку екстазі. Це була не моя. Не знаю, хто її приніс і як. Мені шкода, що порушив правила зібрань під час карантину, це було безвідповідально з мого боку, і приймаю за це покарання", - додав Шайер.

Правоохоронці повідомили, що під час операції перехожий повідомив, що бачив чоловіка, котрий втікав з будинку, злізаючи стічною канавою. Руки його були в крові. Не виключено, що рани отримав через те, що ліз по трубі. У його рюкзаку знайшли наркотики. Доставили за місцем проживання, де він підтвердив свою особу як "SJ 1961 року народження" - особа з дипломатичним паспортом.

Йозеф Шайер - політик, відомий гомофобними і крайніми правими поглядами. Він був серед інших, відповідальних за написання конституції Угорщини навесні 2011-го, яка передбачала, зокрема, положення про захист державою шлюбу, як союзу чоловіка і жінки.

Зараз ви читаєте новину «Угорського євродепутата-гомофоба спіймали на гей-вечірці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі