неділя, 27 жовтня 2024 12:05

Спецтема: Війна Росії проти України

Удари Ізраїлю по Ірану можуть допомогти зняти обмеження на атаки вглиб РФ - британський експерт

Удари Ізраїлю по Ірану можуть допомогти зняти обмеження на атаки вглиб РФ - британський експерт
Полковник Хеміш де Бреттон-Гордон прокоментував обмеження на удари вглиб Росії. Фото: holosameryky.com

Удари Ізраїлю по військових цілях в Ірані, мають підштовхнути союзників України до збільшення військової допомоги Києву.

Однак, партнери досі забороняють українським військам атакувати об'єкти на території РФ. Про це сказав британський експерт з хімічної зброї полковник Хеміш де Бреттон-Гордон, повдіомляє The Telegraph.

За його словами, західні партнери відчувають полегшення, що ядерна збройова промисловість Ірану залишилася недоторканою. Проте, це може виявитися довгостроковою помилкою.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чи змінив Байден позицію щодо ударів вглиб РФ - відповідь Білого дому

Полковник зазначив, що Ізраїлю дозволено використовувати американські літаки для нанесення ударів по цілях на території Ірану, тоді як на Україну регулярно накладають обмеження. Він наголосив, що Росія часто обстрілює українські школи та лікарні, через що необхідні удари по військових об'єктах РФ.

Хеміш де Бреттон-Гордон закликав прем'єр-міністра Великої Британії Кіра Стармера звернути увагу на те, що США не так сильно, як Сполучене Королівство, схвильовані війною в Україні. За його словами, Штати виділяють більше допомоги Ізраїлю.

Експерт також вважає, що атаки по іранському ракетному виробництву можуть мати набагато більше наслідків, ніж здається на перший погляд. Він заявив, що це може вплинути на постачання зброї в Росію.

За словами полковника, якщо Ізраїлю вдасться скоротити підтримку Іраном терористичних угруповань, то це призведе до деескалації конфлікту на Близькому Сході. Буде також знижено допомогу Росії, що дасть змогу зменшити кількість атак по Україні.

При цьому Хеміш де Бреттон-Гордон сподівається, що сміливість Ізраїлю вплине на Стармера та інших лідерів країн-партнерів України та дозволить зняти обмеження на удари по військових об'єктах на території Росії.

У ніч проти 26 жовтня Ізраїль здійснив "операцію відплати" Ірану. Загалом було завдано три хвилі ударів. В Армії оборони Ізраїлю заявили, що "всі цілі місії досягнуті".

Було, зокрема, завдано ударів по об'єктах з виробництва ракет, якими Іран обстрілював Ізраїль протягом останнього року.

Зараз ви читаєте новину «Удари Ізраїлю по Ірану можуть допомогти зняти обмеження на атаки вглиб РФ - британський експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі