неділя, 27 жовтня 2024 12:37

В опозиції "не вистачило гідності змиритися з поразкою" - прем'єр Грузії

В опозиції "не вистачило гідності змиритися з поразкою" - прем'єр Грузії
Прем'єр-міністр Грузії Іраклій Кобахідзе прокоментував заяви опозиції про невизнання результатів виборів. Фото: gettyimages.com

Новий уряд Грузії затвердять попри відмову опозиції визнавати результати парламентських виборів.

Про це заявив прем'єр-міністр Іраклій Кобахідзе. Він також прокоментував заяви опозиції про "вкрадені вибори", повідомляє "Ехо Кавказу".

Кобахідзе заявив, що в опозиційних сил "не вистачило гідності змиритися з черговою поразкою".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Грузинська опозиція не визнає результати виборів в парламент і скликає акції протесту

"За всі ці роки вони жодного разу не змогли прийняти результати виборів, гідно прийняти свою поразку. Вони зазнали поразки вдев'яте", - сказав прем'єр.

За його словами, "будь-яка спроба оскаржити конституційний устрій неприйнятна".

"Слід ще раз підкреслити, що і в цьому випадку низка неурядових організацій разом із політичними, радикальними партіями виступили проти конституційного ладу цієї країни втретє за чотири роки. Але, це слабка спроба. Це відчайдушні політики, відчайдушна спроба хоч якось виправдатися перед власними виборцями", - додав Кобахідзе.

У Грузії ЦВК оголосила, що на парламентських виборах перемагає проросійська партія "Грузинська мрія", яка набирає 54,08% голосів.

Водночас результати екзитполів показують протилежні дані. За результатами екзитполу від Edison Research, правляча партія "Грузинська мрія" набрала трохи більше 40% голосів, тоді як опозиційні партії разом отримали понад 50% підтримки виборців. Водночас екзитпол, проведений провладним телеканалом TV Imedi, свідчить, що "Грузинська мрія" отримала понад 56% голосів виборців.

Зараз ви читаєте новину «В опозиції "не вистачило гідності змиритися з поразкою" - прем'єр Грузії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі