четвер, 24 жовтня 2024 01:30

На Амазонці знайшли загублене поселення

На Амазонці знайшли загублене поселення
В Амазонії проводять археологічні дослідження. Фото: Pexels

Загублене колоніальне поселення XVIII століття знайшли у Бразилії.

Дослідженням займались учасники проєкту Amazônia Revelada. Вони використовують технологію LiDAR, передає Heritage Daily.

LiDAR (Light Detection and Ranging) - це технологія, що використовує лазерні імпульси для створення детальних тривимірних карт поверхні землі. В археології вона допомагає досліджувати території, вкриті густою рослинністю, де традиційні методи виявлення об'єктів малоефективні. Лазерні імпульси проникають крізь листя та інші перешкоди, відбиваючись від поверхні землі. Це дозволяє археологам виявляти приховані підземні структури, рельєфи, дороги та поселення, зберігаючи ландшафт недоторканим.

LiDAR значно прискорює дослідження великих територій і сприяє відкриттю нових археологічних пам'яток.

Вони також опитали місцевих дослідників, які належать до корінних народів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Археологи знайшли наскельні малюнки, яким загрожує небезпека

"Колоніальне поселення з'являється на сучасних картах XVIII століття", - сказав директор Музею археології та етнографії Університету Сан-Паулу Едуардо Невес.

Поселення було частиною колоніального португальського регіону Амазонки, який становив окрему провінцію Португальської Америки.

Також виявили кам'яну споруду у штаті Рондонія. Там на землі є геометричні структури, такі як квадратні та круглі форми і лінійні елементи, схожі на дороги. Другий має сітчасту форму, яку археологи планують досліджувати далі.

"Ми досі точно не знаємо, що це таке. Це може бути місцями вирощування або, можливо, місцями проживання, але нам доведеться повернутися на поле, щоб розкопати та краще зрозуміти їхнє значення. Ці утворення відомі в інших місцях, наприклад у Болівії, але ми вперше бачили їх на бразильській стороні", - сказав Невес.

У Єгипті археологи знайшли велике поховання із 250 саркофагів із муміями, а також схованку з бронзовими статуями.

Знахідка розташована в некрополі Саккара неподалік Каїра.

Мумії добре збереглися.

Зараз ви читаєте новину «На Амазонці знайшли загублене поселення». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі