пʼятниця, 07 жовтня 2022 11:48

Спецтема: Війна Росії проти України

Удар у спину РФ: Європа знайшла нове джерело газу

Удар у спину РФ: Європа знайшла нове джерело газу
Туреччина зможе скористатися частиною додаткових обсягів прокочуваного газу. Фото: pixabay.com

Поставки газу по Транс-Анатолійському газопроводу TANAP, який з'єднує Азербайджан і західний кордон Туреччини, зростуть удвічі.

Газ із Туреччини направлятимуть у Європу, заявив міністр енергетики та природних ресурсів країни Фатіх Дьонмез, повідомляє Hürriyet.

"Ухвалено рішення подвоїти потужність. Ми збільшимо її з 16 мільярдів кубічних метрів до 32 мільярдів кубічних метрів", – сказав він.

Міністр також зазначив, що Туреччина зможе скористатися частиною додаткових обсягів прокачуваного газу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Запуск родовища в Нідерландах зможе замінити російський газ у Європі

TANAP проходить територією Азербайджану, Грузії та Туреччини, де з'єднується із Транс-Адріатичним трубопроводом ТАР. По ньому газ поставлятимуть у Грецію, Албанію та Італію.

Азербайджан уже цьогоріч збільшить експорт газу в Європу щонайменше на 30–40%. Упродовж багатьох років Азербайджан реалізує власні енергетичні проєкти. Водночас поточна геополітична ситуація в світі різко підвищила попит на ресурси країни. Відповідно до підписаного з ЄС меморандуму, в найближчі роки експорт газу в Європу збільшиться щонайменше удвічі.

Для цього проводилися консультації з розширення Транс-Анатолійського трубопроводу TANAP до 32 млрд кубометрів газу на рік і Транс-Адріатичного трубопроводу TAP до 20 млрд кубометрів газу на рік.

Зараз ви читаєте новину «Удар у спину РФ: Європа знайшла нове джерело газу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі