понеділок, 15 березня 2021 13:43

Убиту активістку викопали з могили та залили її бетоном

Убиту активістку викопали з могили та залили її бетоном
Могила Ангели / REUTERS

Силовики М'янми викопали могилу вбитої під час протестів учасниці та залили її бетоном.

19-річна Ангел, або Ма Кьяламі Сін, була застрелена в голову на початку цього місяця за участь у демонстраціях проти військового перевороту, що стався в країні 1 лютого, і забрав вже понад 80 життів. Про це пише Daily Star.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Рада Безпеки ООН закликала звільнити політв'язнів М'янми

Ангел стала символом боротьби за демократію після того, як її сфотографували під час протестів у футболці з написом "Все буде добре". Вона була серед 38 убитих на початку цього місяця, коли поліція відкрила вогонь по учасниках протестів в один з найкривавіших днів акцій. Через кілька годин після того, як її поховали, силовики прийшли на кладовище і забрали її тіло. Поліція М'янми забрала труп для проведення розтину, як вони стверджують, з метою з'ясування причини смерті.

Очевидець розповів, що поліція прибула вночі: "Вони приїхали на машині та мотоциклі. Вказали з рушницями відкрити ворота. Ззаду була ще одна машина військових. Бачив, як якийсь хлопець відкрив їм ворота".

У заяві, опублікованій в державних ЗМІ, поліція повідомила, що тіло було ексгумовано з дозволу судді, начальників районної поліції, судово-медичних експертів і свідків. Проте сім'я дівчини не давала згоди на ексгумацію та розтин.

Ця новина про викопування тіла з'явилася після того, як ООН заявила, що військові М'янми, мабуть, вчинили злочини проти людяності, бо 70 мирних учасників акції застрелили.

Цими вихідними сили безпеки застрелили 8 людей і поранили багатьох учасників мирних протестів. Великий мітинг у місті Мандалає добігав кінця, коли постріли змусили демонстрантів бігти в укриття.

Військові здійснили переворот у М'янмі 1 лютого. У результаті відсторонили обраний уряд і цивільну лідерку Аунг Сан Су Чжи. Країни заходу запровадили санкції щодо військових. Перед смертю в останньому пості в соцмережах Ангел запропонувала здавати кров іншим постраждалим в результаті насильства. У день її вбивства з'явилися фото, на яких видно, як вона намагається ухилитися від куль, плазуючи по землі.

Зараз ви читаєте новину «Убиту активістку викопали з могили та залили її бетоном». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі