середа, 09 вересня 2020 16:26

У Великій Британії протестують проти скорочень штату королеви Єлизавети

У Великій Британії протестують проти скорочень штату королеви Єлизавети
Тихий протест працівників Віндзорського замку. Фото: The Daily Mail

У резиденції британської королеви Віндзорському замку протестують через майбутні звільнення. Скорочення відбудуться через дефіцит бюджету.

Близько 200 із 600 працівників королівської резиденції мають звільнити. Решті уріжуть на 7% зарплатню і доплати. Більше 100 з них вже написали заяви на звільнення. Про це сповіщає The Daily Mail.

Працівники вимагають лояльності за багаторічну службу.

"Король Генрі відрубував людям голови, а нині нам хочуть відрубати роботу та врізати зарплати", - сказав один із працівників.

В адміністрації заявляють, що змушені піти на такий крок через дефіцит бюджету. Бракує $23 млн.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Королівське меню: стало відомо, що не їсть Єлизавета ІІ

"Лояльні працівники не повинні стикатися з такими загрозами. Визнаючи наслідки пандемії, вважаємо, що в королівської сім'ї достатньо коштів, аби пережити фінансову бурю. У них були рекордні продажі білетів та сувенірів протягом останніх років. Прибутки накопичувало те саме відомство, яке зараз карає працівників", - заявив представник "Союзу громадських та комерційних послуг" Марк Пейдж.

Звільнити мають працівників Букінгемського палацу та Віндзорського замку. Зокрема, декого з доглядачів "Повірених Королівської колекції" – найбільшої приватної мистецької колекції в світі.

Через карантин призупинили візити в королівські замки і палаци. Також спав потік іноземних туристів, що відбилося на продажах сувенірів. Тож у "Повірених Королівської колекції" кажуть, що повинні скоротити витрати на штат працівників.

Зараз ви читаєте новину «У Великій Британії протестують проти скорочень штату королеви Єлизавети». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі