вівторок, 08 березня 2022 07:06

Спецтема: Війна Росії проти України

У США знайшли, чим замінити російську нафту

У США знайшли, чим замінити російську нафту
США обговорили з Венесуелою заміну російській нафті. Фото: pixabay.com

Сполучені Штати Америки готові обговорити всі можливі шляхи щодо скорочення споживання російської нафти.

Вашингтон наразі шукає шляхи скорочення імпорту нафти з РФ у Венесуелі, повідомляє AFP.

"Білий дім заявив у понеділок, що американська делегація провела на вихідних переговори у Венесуелі. Вони включали обговорення постачання енергоносіїв, оскільки США шукають шляхи скорочення імпорту нафти з РФ",- йдеться у повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Конгрес США збирається заборонити імпорт російської нафти

У Конгресі США продовжують вивчати законодавчі варіанти щодо ізоляції Росії за її вторгнення в Україну. Палата представників збирається уповноважити виконавчу гілку влади збільшити тарифи на російський імпорт.

Водночас найбільші нафтові компанії Австралії Ampol і Viva Energy вже припинили покупку російської нафти через війну в Україні.

У Великій Британії порт відмовився розвантажувати російську нафту з німецького танкера. Докери в місті Чешир відмовилися розвантажити судно Seacod.

Британія заборонила захід у свої порти суднам, які мають будь-яке відношення до РФ, через її вторгнення в Україну. Seacod ходить під німецьким прапором, тому вантаж судна формально не підпадає під заборону. У той же час профспілка робітників Unite закликала уряд усунути цю лазівку.

Зараз ви читаєте новину «У США знайшли, чим замінити російську нафту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі