вівторок, 22 листопада 2022 06:14

У США відреагували на авіаудари Туреччини в Сирії

У США відреагували на авіаудари Туреччини в Сирії
США також виступають проти нескоординованих воєнних дій в Іраку. Фото: pixabay.com

Сполучені Штати Америки відреагували на проведення Туреччиною операції проти сирійських курдів.

Вашингтон закликав Анкару до деескалації у Сирії, заявив 22 листопада речник Державного департаменту Нед Прайс. США також виступають проти нескоординованих воєнних дій в Іраку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ердоган звинуватив РФ: про що мова

"США висловлюють свої щирі співчуття у зв'язку із загибеллю мирних жителів у Сирії та Туреччині. Ми закликаємо до деескалації в Сирії для захисту цивільного населення та підтримки спільної мети ‒ розгрому ІДІЛ. Ми продовжуємо виступати проти будь-яких нескоординованих військових дій в Іраку, які порушують суверенітет цієї країни", ‒ наголосив Прайс.

20 листопада міністерство національної оборони Туреччини оголосило про проведення повітряної операції на півночі Сирії та півночі Іраку, під час якої завдали авіаударів по базах курдської збройної організації YPG.

13 листопада на багатолюдному пішохідному проспекті Істікляль у Стамбулі стався вибух. Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган заявив, що вибух у Стамбулі влаштувала жінка-терористка. Унаслідок теракту загинуло шість осіб, а ще понад 60 отримали поранення.

Зараз ви читаєте новину «У США відреагували на авіаудари Туреччини в Сирії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі