середа, 16 березня 2022 06:40

Спецтема: Війна Росії проти України

"У списку не той Байден" - в США висміяли санкції РФ проти вищого керівництва країни

Прессекретарка Білого дому Джен Псакі висміяла запроваджені Росією 15 березня санкції проти президента Джо Байдена та американських посадовців.

Екскандидатка в президенти США і ексдержсекретарка Гілларі Клінтон також покепкувала з обмежень РФ у Twitter, відповівши у стилі промови під час вручення кінопремії "Оскар".

"Я хочу подякувати Російській академії за цю нагороду за заслуги перед жанром", - написала вона.

 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Путін втрачає підтримку олігархів. Йому загрожує імпічмент

Псакі зазначила, що повне ім'я президента США - Джозеф Робінетт Байден-молодший, а тому росіяни, можливо, наклали санкції на його батька, "нехай той спочиває з миром".

"Ніхто з нас не планує туристичних поїздок до Росії. Ніхто з нас не має банківських рахунків, до яких ми не зможемо отримати доступ", - додала вона.

Росія запровадила санкції проти президента Байдена та низки американських посадовців у відповідь на санкції Заходу, які запровадили через війну проти України.

Під санкції потрапили 13 американців: держсекретар Ентоні Блінкен, директор ЦРУ Вільям Бернс, прессекретарка Білого дому Псакі, голова Агентства з міжнародного розвитку Саманта Пауер, міністр оборони Ллойд Остін, ексдержсекретарка Клінтон і син Байдена Хантер.

24 лютого о 4:00 ранку Росія напала на Україну. Російські війська атакували державний кордон України з півночі, зі сходу та Криму. Бої та атаки тривають майже на всьому периметрі державного кордону та в багатьох містах.

Верховна Рада запровадила на території України воєнний стан. Президент Володимир Зеленський віддав наказ ЗСУ завдавати максимальних втрат російським загарбникам.

1 березня Білорусь вступила у війну проти України. Її техніка незаконно перетнула український державний кордон.

Зараз ви читаєте новину «"У списку не той Байден" - в США висміяли санкції РФ проти вищого керівництва країни». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі