неділя, 11 грудня 2022 14:20

У Росії достатньо літаків, щоб передати Ірану – Ігнат

У Росії достатньо літаків, щоб передати Ірану – Ігнат
Росія може обміняти в Ірану літаки на ракети. Фото: eastnews.ua

Росія може передати Ірану військові літаки в обмін на необхідну зброю.

У Москви ще є на зберіганні МіГ-29, Су-27 та інші літаки, сказав речник командування Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат в ефірі телемарафону.

"У Росії достатньо авіаційної техніки. Мова йде про тисячі одиниць, сотні розташовані ближче до України на 40 летовищах. Це як гелікоптери, так і літаки. Знищено вже чималу кількість, це 280 літаків і 264 ворожих гелікоптери", – сказав він.

Окупанти використовують проти України нову техніку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чому Росія знову використовує іранські дрони ‒ аналітики ISW пояснили

"Йдеться про Су-30, Су-34, Су-35 та вертольоти Ка-52. Це суттєво вдарило по їхньому потенціалу бойовому. Але в Росії на зберіганні ще є і МіГ-29, і Су-27 та інші типи. Мова йде про тисячі, які вони можуть зняти зі зберігання та передати. Навіть відремонтувати на своїх авіаремонтних заводах і натомість поділитися своєю технікою з Іраном", – пояснив Ігнат.

Весь світ повинен тиснути на Іран, щоб він не передавав Росії зброю

Співпраця Росії та Ірану у військовій сфері перетворилась на "повноцінне оборонне партнерство". Найближчим часом воно лише зростатиме. Про це заявив координатор зі стратегічних комунікацій Ради нацбезпеки у Білому домі Джон Кірбі, пише "Голос Америки".

Росія хоче отримати від Ірану сотні балістичних ракет. Москва натомість пропонує Тегерану безпрецедентний рівень військово-технічної підтримки, сказала постійна представниця Великої Британії при ООН Барбара Вудворд.

Зараз ви читаєте новину «У Росії достатньо літаків, щоб передати Ірану – Ігнат». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі