середа, 10 січня 2024 09:30

Спецтема: Війна Росії проти України

У Росії планують серійно виробляти нову авіабомбу - ЗМІ

У Росії планують серійно виробляти нову авіабомбу - ЗМІ
Росіяни розробляють плануючу авіабомбу "Дрель". Фото: РосЗМІ

У Росії цього року хочуть налаштувати серійне виробництво нової плануючої авіабомби "Дрель".

Продукція вже пройшла всі види випробувань, передає Reuters.

"На сьогодні продукція пройшла всі види випробувань. Виготовлення першої партії авіабомби "Дрель" заплановано на 2024 рік", - сказав анонімний представник державного оборонного конгломерату "Ростех".

Плануючі авіабомби здатні летіти до цілі самостійно на більшій відстані й вибухати у "потрібний момент".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: РФ хоче обладнати крилаті ракети касетними боєприпасами - у ЗСУ відреагували

Уперше про створення нової авіабомби заявили 2016 року. "Дрель" створювали для ударів по бронетанковій техніці, наземних станціях радіолокації, пунктах управління енергетичних установок і зенітних ракетних комплексів. Заявляють, що бомба стійка до перешкод та радіолокаційного виявлення, їх складніше знищити.

Російські та західні джерела кажуть, що "Дрель" - різновид касетної бомби. Вони здатні випускати багато менших бомб, які розсипаються по великій території.

У "Ростеху" заявляють, що інформація про використання бомб проти України є конфіденційною. Російський президент Володимир Путін у липні минулого року заявив, що Росія за потреби застосує касетні бомби в Україні.

Російська Федерація використовувала для ударів по Україні балістичні ракети, які придбала у Північної Кореї. Про це повідомив координатор Ради національної безпеки Білого дому Джон Кірбі.

У США вважають, що КНДР нещодавно надала Росії пускові установки та кілька балістичних ракет. 30 грудня 2023 року російські війська запустили щонайменше одну з цих північнокорейських балістичних ракет по території України.

Зараз ви читаєте новину «У Росії планують серійно виробляти нову авіабомбу - ЗМІ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі