неділя, 03 квітня 2022 12:23

Спецтема: Війна Росії проти України

У Росії каратимуть тих, хто виконуватиме "антиросійські санкції"

У Росії каратимуть тих, хто виконуватиме "антиросійські санкції"
У РФ хочуть внести поправки до кримінального кодексу за виконання санкцій. Фото: slovoidilo

4 квітня у Держдуму Росії внесуть поправки про кримінальну відповідальність за виконання іноземних санкцій.

Про це повідомив "Интерфакс" з посиланням на депутата "Єдиної Росії" Андрія Клішаса.

"У понеділок внесемо поправки до кримінального кодексу за виконання обмежувальних заходів, введених іноземними державами (санкцій), на території РФ та розраховуємо на оперативний розгляд поправок Державною Думою", - зазначив Клішас.

Він також повідомив про підготовку поправок щодо запровадження кримінальної відповідальності для тих, хто виконує "антиросійські санкції всередині Росії".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія заробить рекордні гроші 2022 року, якщо не запровадити ембарго на нафту і газ - Bloomberg

За його словами, "на тлі західної санкційної істерії фіксуються випадки, коли російські компанії, у тому числі компанії з державною участю, відмовляються від роботи з санкційними банками та підприємствами під приводом, що вони самі ризикують потрапити під санкції". Депутат назвав це "допомогою погіршенню економічної ситуації".

Україна працює над такими санкціями проти Росії як заборона на купівлю газу, нафти і вугілля, закриття портів світу для російських кораблів та відключення всіх банків від SWIFT. Про це повідомив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба

Зараз ви читаєте новину «У Росії каратимуть тих, хто виконуватиме "антиросійські санкції"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі