пʼятниця, 18 вересня 2020 13:02

У Польщі виявили нелегальну фабрику сигарет, де працювали українці

У Польщі виявили нелегальну фабрику сигарет, де працювали українці
12 українців працювали на нелегальній фабриці сигарет у Польщі. Фото: Pixabay

На заході Польщі, у Великопольському воєводстві, правоохоронці виявили нелегальну фабрику з виробництва сигарет.

До злочину причетні 16 людей, серед яких — 12 громадян України, повідомляє Центральне слідче бюро поліції Польщі (CBSP).

Районний суд у Познані обрав для причетних до оборудки запобіжний захід у вигляді тимчасового тримання під вартою на три місяці.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На кордоні зупинили трактор з "урожаєм" контрабандних сигарет

На нелегальній фабриці виявили 5,8 млн штук сигарет, приблизно 1,7 млн тонн тютюнової суміші й кількадесят піддонів з напівпродуктами. Збитки держкскарбниці Польщі становлять 6,5 млн злотих (4,4 млн грн). Правоохоронці також вилучили мільйон злотих (7,4 млн грн) у готівці та три автомобілі, включно з вантажівкою для доставлення сигарет за межі Польщі.

Незаконне підприємство облаштували в приватному будинку, в підсобному приміщенні. Паралельно в ньому жили 13 службовців, переважно іноземці. За даними правоохоронців, сигаретами незаконно торгували та виробляли їх із листопада 2019 року.

Слідчі наголошують, що сигарети, ймовірно, вивозили за межі Польщі та продавали там. У такому разі втрати державної скарбниці в частині акцизного збору, ПДВ та митних зборів можуть скласти майже 40 млн злотих (298 млн грн).

Німецькі правоохоронці в землі Північний Рейн - Вестфалія виявили велику нелегальну тютюнову фабрику, де затримали українців. Фабрика містилася в одному з промислових районів неподалік міста Клеве.

Зараз ви читаєте новину «У Польщі виявили нелегальну фабрику сигарет, де працювали українці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі