четвер, 08 грудня 2016 17:43

У Парижі – найсильніший за 10 років смог

У Парижі – найсильніший за 10 років смог

Французьку столицю огорнув найсильніший за останні 10 років смог, передає телеканал France24.

Повітря сильно забруднене вихлопними газами, димом від пічного опалення та іншими шкідливими речовинами. За умов холодної та майже безвітряної погоди вони не розсіюються, а зависають у повітрі. Концентрація твердих часточок сягає 80-146 мкг на 1 куб. м. За стандартами ВООЗ, допустимим є рівень 25 мкг.

Через смог міська влада ввела тимчасову заборону на рух автомобілів. Авто з парними або непарними номерними знаками можуть виїжджати на вулиці лише через день. Виняток – машини з електричним або гібридним двигуном. За порушення заборони оштрафували понад 1700 водіїв. До таких заходів влада Парижа вдавалася лише тричі - у 1997, 2014 и 2015 роках.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Дизайнер перетворює дорогі кросівки на маски для обличчя

Щоб заохотити водіїв залишати транспортні засоби вдома, громадський транспорт зробили для них безкоштовним. Також людей просять планувати графік так, щоб одним рейсом можна було підвезти у справах кількох членів родини. Це дасть змогу уникнути "холостих" поїздок. Крім того, у школах заборонили уроки просто неба і заняття на відкритих спортивних майданчиках.

Раніше в індійській столиці Нью-Делі оголосили надзвичайний стан через смог.

Зараз ви читаєте новину «У Парижі – найсильніший за 10 років смог». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі