субота, 14 січня 2023 13:42

Спецтема: Війна Росії проти України

У Німеччині виступили проти створення спецтрибуналу ООН для РФ

У Німеччині виступили проти створення спецтрибуналу ООН для РФ
Мін'юст Німеччини виступив проти створення спецтрибуналу ООН щодо РФ. Фото: pixabay.com

Міністр юстиції Німеччини Марко Бушман виступив проти створення спеціального трибуналу ООН для покарання росіян, які вчинили в Україні численні воєнні злочини.

Федеральний міністр юстиції скептично ставиться до ідеї трибуналу, але додав, що позиція уряду Німеччини з цього питання наразі остаточно не визначена, передає Augsburger Allgemeine.

"Це може підірвати визнання Міжнародного кримінального суду, який я вважаю досягненням і який не варто послаблювати. Є багато країн в Африці, які кажуть, що якщо в них щось трапляється, то Міжнародний кримінальний суд підходить, але якщо щось стається у Європі, то там хочуть спецтрибуналу. Водночас ми проводимо обговорення в координації з нашими партнерами та залучаємо установи, які вже проводять розслідування", – пояснив Бушман.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Путін легалізував мародерство в Україні – ISW

Росія відкидає звинувачення у воєнних злочинах в Україні, незважаючи на їхні численні підтвердження.

Минулого року голова Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн висунула пропозицію ЄС створити спеціалізований суд за підтримки ООН для розслідування та судового переслідування злочину агресії РФ.

Російського диктатора Володимира Путіна чекає лава підсудних у Гаазі або ж "безславна смерть десь у бункері на Алтаї". Служба безпеки України сформувала "унікальну скарбничку доказів" для майбутніх міжнародних кримінальних судів, розповів тимчасовий виконувач обов'язків голови СБУ Василь Малюк.

Зараз ви читаєте новину «У Німеччині виступили проти створення спецтрибуналу ООН для РФ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі