пʼятниця, 10 березня 2017 11:48

У Москві затримали активіста Ільдара Дадіна

У Москві затримали активіста Ільдара Дадіна
Ільдар Дадін на пікеті перед затриманням. Фото: meduza.io

Російського опозиціонера Ільдара Дадіна затримали під час одиночного пікету в центрі Москви.

Акція проходила перед будівлею Федеральної служби виконання покарань (ФСВП). Дадін та опозиціонер Лев Пономарьов змінювали один одного. Вимагали відставки керівника управління ФСВП у Карелії Олександра Тереха. Про це повідомляє "Радіо "Свобода".

Правоохоронці вимагили від Дадіна показати паспорт. Він запитав про підстави такої вимоги і попросив зачитати його права. Тоді активіста силоміць посадили в автомобіль. Відвезли до відділу внутрішніх справ району Якиманка.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Москві затримали трьох активістів у масках Путіна

Ільдар Дадін став першим засудженим за кількаразове порушення встановленого порядку організації або проведення зборів, мітингу, демонстрації, ходи або пікетування. У березні 2016 року його засудили до 2,5 року колонії. 22 лютого цього року Верховний суд Росії скасував вирок через відсутність складу злочину. У карельській колонії №7 Дадін заявив, що наглядачі знущалися з нього та застосовували тортури.

Зараз ви читаєте новину «У Москві затримали активіста Ільдара Дадіна». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі