вівторок, 26 листопада 2019 14:29

У Китаї частина ракети впала на житловий будинок

У Китаї частина ракети впала на житловий будинок
Ракетний прискорювач впав на будинок у Китаї. Фото: twitter.com

У Китаї один з 4 бічних прискорювачів ракети Чанчжен впав на житловий будинок.

Це сталося після запуску ракети з китайського космодрому Сичан у провінції Сичуань. Відповідне відео з'явилося в мережі, повідомляє Кореспондент.net.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На темну сторону Місяця вперше запускають космічний апарат

Помаранчево-бурий дим, який йде від будівлі - токсичні пари суміші тетроксиду діазота і несиметричного диметилгідразину.

Внаслідок інциденту ніхто не постраждав.

12 лютого у Китаї відбувся успішний запуск ракети, котра вивела на орбіту два навігаційні супутники-близнюки. Прискорювачі космічної ракети упали на житлові будинки, говорять користувачі Тwitter. Людей евакуювали. Про випадки травмування не повідомляється.

23 листопада Китай запустив найпотужнішу модель ракети-носія із сімейства Чанчжен, яка успішно вивела на орбіту два супутники місцевого аналога GPS - Beidou.

4 листопада Китай здійснив успішний запуск супутника навігаційної системи Beidou-3 (BDS-3) за допомогою ракети-носія Чанчжен-3Б.

А 18 листопада Китай вивів на орбіту два глобальних мультимедійних супутники KL-alpha-A і KL-alpha-B за допомогою ракети-носія KZ-1A/Куайчжоу-1А.

Зараз ви читаєте новину «У Китаї частина ракети впала на житловий будинок». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі