четвер, 21 червня 2018 11:45

У Грузії обрали прем'єра. Його звинувачують в економічній кризі

У Грузії обрали прем'єра. Його звинувачують в економічній кризі
Мамука Бахтадзе став новим прем'єром Грузії. Опозиція звинувачує його в провалі економічних реформ.

Парламент Грузії висловив довіру новому прем'єр-міністру та програмі його кабміну "Свобода, швидкий розвиток, добробут".

Уряд очолив Мамука Бахтадзе - колишній міністр економіки Грузії. "За" проголосували 99 депутатів, "проти" - 6 депутатів, повідомляє Грузія online.

Бахтадзе заявив, що за три тижні проведе реформи в уряді. Скоротить кількість міністерств з 14 до 11. Після цього парламент повинен буде знову проголосувати за кабмін. Також привів до уряду трьох нових міністрів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Два тигри, ведмідь і 33 тисячі патронів - у Вірменії почалися "чистки" олігархів

Колишній голова уряду Георгій Квірікашвілі залишив посаду 13 червня. У відставку пішов увесь уряд.

— Причиною є розбіжності між мною та владною командою. Зокрема, щодо економічної політики під моїм керівництвом, — заявив Квірікашвілі. Очолював уряд із грудня 2015 року.

Прем'єр подав у відставку на тлі протестів за чесне розслідування вбивства підлітків у грудні торік. Через отримані в шкільній бійці поранення 11-класник помер дорогою до лікарні, другий — наступного дня. Мітингувальники звинувачували прем'єра в створенні непрозорої системи, якою користуються правоохоронці. Прокуратура покриває винуват­ців і ховає докази вбивства.

Парламентська опозиція заявляла, що не підтримає новий уряд під керівництвом Бахтадзе.

— Кандидат у прем'єри Бахтадзе відповідальний за сьогоднішній економічний провал у країні, — заявив представник "Європейської Грузії" Серго Ратіані.

За останній рік економіка країни зросла більш як на 5%. Прибуток від туризму виріс удвічі. Але ці гроші осідають у кишенях еліти, зростає розрив між багатими й бідними, вважає грузинський економіст Гоча Тутберідзе.

— Єдиним виходом є зміна мирним шляхом команди при владі, а не перестановка на посадах імен і прізвищ, — говорить лідер опозиційної грузинської партії "Європейська Грузія" Давид Бакрадзе.

Зараз ви читаєте новину «У Грузії обрали прем'єра. Його звинувачують в економічній кризі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі