четвер, 13 квітня 2023 07:47

Спецтема: Війна Росії проти України

У ЄС відреагували на обезголовлення українського полоненого

У ЄС відреагували на обезголовлення українського полоненого
Високий представник Європейського союзу з політики дипломатії Жозеп Боррель прокоментував відео зі стратою українського військового. Фото: twitter.com/JosepBorrellF

Голова європейської дипломатії Жозеп Боррель відреагував на відео, де обезголовлюють, ймовірно, українського військовополоненого.

Заявив, що "глибоко шокований" побаченим. Про це Боррель написав у Twitter 12 квітня.

"Глибоко шокований жорстоким відео обезголовлення українського військовополоненого. Це жахливе порушення Женевських конвенцій. Усі винуватці та співучасники воєнних злочинів мають бути притягнуті до відповідальності", – написав дипломат.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У світі почали реагувати на страту росіянами українського полоненого

Він запевнив, що Євросоюз будемо з Україною стільки, скільки буде потрібно.

Увечері 11 квітня в мережі зʼявилося відео, на якому, імовірно, страчують українського військового. Кати одягнені у військовій формі з білими стрічками. Зазвичай їх використовують для ідентифікації російські солдати. На кадрах люди ножем відрізають голову живій людині у формі з українськими відзнаками.

Згодом CNN знайшов ще одне відео з обезголовлюванням, ймовірно, українських військових. Погодні умови в кадрі свідчать, що страта сталася нещодавно. Стверджується, що це зробили найманці ПВК "Вагнера". CNN не публікує кадри вбивства, але в описі вказує, що у двох військових були відтяті голови та руки.

Служба безпеки України почала розслідування через відео з обезголовлюванням людини. Президент Володимир Зеленський також відреагував на жорстокі кадри.

Зараз ви читаєте новину «У ЄС відреагували на обезголовлення українського полоненого». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі