понеділок, 03 травня 2021 13:47

У ЄС пропонують дозволити в'їзд вакцинованим від коронавірусу

У ЄС пропонують дозволити в'їзд вакцинованим від коронавірусу
Питання має розглянути Рада ЄС. Фото: pixabay.com

Європейська комісія запропонувала дозволити в'їзд до країн ЄС для тих, хто пройшов повну вакцинацію схваленими в співтоваристві вакцинами.

Про це йдеться в заяві Єврокомісії, оприлюдненій у понеділок, повідомляє УНН

"Сьогодні Єврокомісія пропонує державам-членам послабити поточні обмеження на в'їзд в ЄС з не необхідними цілями не лише для осіб, які прибувають з країн з хорошою епідеміологічною ситуацією, але також для тих, хто отримав всі рекомендовані дози вакцини, дозволеної в ЄС", - йдеться в заяві.

"Держави-члени повинні дозволити в'їзд до ЄС тим людям, які отримали щонайменше за 14 днів до прибуття, останню рекомендовану дозу вакцини, яка дістала дозвіл на продаж в ЄС.

Держави-члени можуть також поширити цю дію на тих, хто вакцинований вакциною, яка пройшла процес внесення в список ВООЗ для використання в надзвичайних ситуаціях", - вказали в Єврокомісії.

Тепер розглянути таку пропозицію повинна Рада ЄС. Перше обговорення заплановано на 4 травня. Після чого обговорять посли ЄС 5 травня.

Якщо пропозицію ухвалить Рада ЄС, держави-члени повинні будуть реалізувати заходи, викладені в рекомендації.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Грузії зупинили громадський транспорт

В Україні зафіксували 2 758 нових випадків Covid-19, 154 інфікованих померли, госпіталізували 1 591 особу.

Зараз ви читаєте новину «У ЄС пропонують дозволити в'їзд вакцинованим від коронавірусу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі