середа, 16 лютого 2022 12:42

У Держдепі США сказали, для чого Путін може тримати війська біля України

У Держдепі США сказали, для чого Путін може тримати війська біля України
Заступниця держсекретаря США Венді Шерман заявила, що у Росії є здатність розпочати вторгнення до України у будь-який момент. Фото: REUTERS

Президент Росії Володимир Путін може залишати війська поблизу кордону України, аби вибити поступки.

Як довго це може тривати - не відомо, заявила заступниця держсекретаря США Венді Шерман в інтерв'ю "Українській правді".

"Звичайно, є ймовірність, що Путін лишатиме війська навколо України, щоби залякувати та стримувати, намагаючись вибити поступки. Але складно тримати війська місяцями, оточивши ними Україну. І як довго це може тривати – я не знаю", — сказала Шерман.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія зібрала 70% військ, необхідних для вторгнення - Reuters

Активне скупчення військ РФ на кордоні України триває майже чотири місяці, за версією США. Натомість за версією самої України, значна частина з них залишається там ще від квітня 2021 року, тобто понад 10 місяців.

"Надважливо, щоб ми з Україною і надалі обмінювалися оцінками з цього приводу. Президент Байден робить це з президентом Зеленським; держсекретар Блінкен – з Зеленським та міністром Кулебою; радник з нацбезпеки Салліван – з Єрмаком. Ми й надалі обмінюватимемося також розвідувальними та візуальними даними, щоб зрозуміти, що там відбувається", — додала заступниця держсекретаря США.

І наголосила - США підтримують Україну.

Посилену активність російських військ, розташованих поблизу українських кордонів, зафіксувала зі своїх супутників приватна американська компанія Maxar Technologies. Знімки зробили 13 та 14 лютого, до заяви російського міністерства оборони про відведення частини військ Західного та Південного військових округів.

На кадрах видно, як на бази прибувають додаткові підрозділи військових, винищувачі, бомбардувальники та військові гелікоптери.

Зараз ви читаєте новину «У Держдепі США сказали, для чого Путін може тримати війська біля України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі