вівторок, 11 жовтня 2022 22:38

Спецтема: Війна Росії проти України

У Білорусі помітили танки, які везуть в Росію

У Білорусі помітили танки, які везуть в Росію
Білорусь розконсервовує та передає Росії військову техніку. Фото: eastnews.ua

З Білорусі везуть розконсервовану військову техніку до Росії.

Сьогодні зафіксували відразу кілька нових ешелонів, повідомляє Стратком.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Є недобрі сигнали" – про що домовилися Лукашенко й Путін

"Вранці з боку Мінська у бік Борисова було помічено великий потяг, на якому перевозилося не менше восьми танків Т-72А, але за словами очевидців їх було більше — від 15 до 30 і не менше 28 вантажівок Урал", – йдеться у повідомленні.

В Орші теж бачили ешелон із військовою технікою. Він їхав у бік Росії. Там були УАЗи, МАЗи та зенітно-ракетні комплекси Тор-М2.

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що Росія і Білорусь домовилися про розгортання "спільного регіонального угруповання військ". За словами Лукашенка, основу цього угруповання складають збройні сили Білорусі.

8 жовтня Мінськ вручив українському послу Ігорю Кизиму дипломатичну ноту, у якій звинуватив Україну в нібито підготуванні удару по території Білорусі. У Міністерстві закордонних справ України заявили, що ця інформація неправдива. МЗС "категорично відкидає" чергові інсинуації білоруського режиму.

10 жовтня об 11:00 Олександр Лукашенко зібрав нараду з військовими та силовиками. Диктатор доручив донести до президента Володимира Зеленського та інших "божевільних", що "відповідь на можливий напад на Білорусь буде жорсткою", за за даними ЗМІ Білорусі.

Росія намагається залучити Білорусь до війни проти України. В українській розвідці бачать заходи щодо цього. Ситуація залежатиме від подій на фронті.

Зараз ви читаєте новину «У Білорусі помітили танки, які везуть в Росію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі