понеділок, 28 листопада 2022 21:27

Спецтема: Війна Росії проти України

У Білорусі помітили російський ешелон із зенітно-ракетними комплексами

У Білорусі помітили російський ешелон із зенітно-ракетними комплексами
Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко і президент РФ Володимир Путін у селищі Стрєльня поблизу Санкт-Петербурга, 25 червня. Фото: Getty Images

Російська Федерація перекинула до Білорусі великий ешелон із військовою технікою.

Ешелон вирушив із залізничної станції Єйськ (Краснодарський край РФ) 25 листопада. 28 листопада його помітили в Орші-Центральній (Вітебська область Білорусі). Перекидання з Єйська йде на станцію Лісова. Про це повідомили моніторингова група "Беларускі Гаюн" і Спільнота залізничників Білорусі.

Минулої п'ятниці о 14:04 зі станції Єйськ (Північно-Кавказька залізниця) на станцію Лісова (Брестське відділення БєлЖД) відправився військовий ешелон №961.

У його складі перебувало щонайменше 15 зенітних ракетних комплексів "Тор-М2" і 10 одиниць інженерної техніки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Білорусь прилетіла група російських генералів: що відомо

На станцію Орша-Центральна потяг прибув 28 листопада о 10:40. Вирушив о 12:40, на станцію Борисов потяг прослідував о 15:35. Час у дорозі на станцію призначення становив чотири доби.

"Це не останній військовий ешелон із вантажем такого типу", – повідомили.

Росіяни розгорнули близько 63 наметів у районі Бабуничів Гомельської області. Загалом на території Білорусі перебувають до 12 тис. мобілізованих росіян.

На початку листопада ЗМІ повідомляли, що на військовому полігоні під Барановичами у Брестській області збільшилася кількість наметів для російських окупантів.

Білорусь надає російським терористам ракети С-300, якими обстрілюють Україну.

Зараз ви читаєте новину «У Білорусі помітили російський ешелон із зенітно-ракетними комплексами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі