неділя, 20 березня 2022 04:55

У Багамських банках зберігаються активи росіян на суму $3 млрд

У Багамських банках зберігаються активи росіян на суму $3 млрд
Фото: ukrinform.ua

У Багамських банках зберігаються активи на суму близько $3 млрд, власники яких пов'язані з Росією. Острівна країна ще 12 березня ввела санкції проти РФ і Білорусі. Уряд засудив війну Росії проти України.

Про це повідомляє Обозреватель.

"На додаток до свого регулярного нагляду Центральний банк збирав дані від міжнародних банків та трастових компаній про рівень їх ділової активності в Росії. Результати цього дослідження показали, що станом на 28 лютого 2022 року в цьому секторі було близько $420 млн у вигляді депозитів та $2,5 млрд у депозитарних або довірчих активах із кінцевими бенефіціарними власниками з Росії або пов'язаних з нею", – сказано у заяві Центробанку Багамських островів.

Багами – одна з найпопулярніших офшорних зон. Компанії-нерезиденти можуть вести будь-яку діяльність, що не заборонена законами. При цьому Багами містяться у "сірому" податковому списку ЄС.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: З ринку РФ пішли три з чотирьох світових нафтосервісних компаній

24 лютого о 4:00 ранку Росія напала на Україну. Російські війська атакували державний кордон України з півночі, зі сходу та Криму. Бої та атаки тривають майже на всьому периметрі державного кордону та в багатьох містах.

Верховна Рада запровадила на території України воєнний стан. Президент Володимир Зеленський віддав наказ ЗСУ завдавати максимальних втрат російським загарбникам.

1 березня Білорусь вступила у війну проти України. Її техніка незаконно перетнула український державний кордон.

Зараз ви читаєте новину «У Багамських банках зберігаються активи росіян на суму $3 млрд». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі