четвер, 10 вересня 2020 12:16

Трьох білоруських опозиціонерок висунули на премію ім. Сахарова

Трьох білоруських опозиціонерок висунули на премію ім. Сахарова
Вікторія Цепкало, Світлана Тихановська та Марія Колесникова. Фото: twitter.com/TheProgressives

Світлану Тихоновську, Марію Колеснікову та Вікторію Цепкало номінували на відзнаку ім. Сахарова за свободу думки. Висунула кандидаток фракція Європейського парламенту "Прогресивний альянс соціалістів і демократів". Про це написала віцепрезидентка політичної сили Каті Пірі у своєму Twitter.

"Ми твердо переконані в тому, що удостоїтися честі премії Сахарова цього року мають відважні жінки Білорусі, які борються за свободу і демократію у своїй країні. Нас особливо надихають три жінки, які очолили кампанію масової опозиції на президентських виборах минулого місяця у спробі повалення автократичного диктатора Олександра Лукашенка", - повідомила Каті Пірі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "На тілі є удари" - адвокатка Колесникової вимагатиме судмедекспертизи

Висувати кандидатів на премію можна до 17 вересня. Три номінанти мають бути включені в короткий список 12 жовтня. Остаточне рішення щодо лауреата-2020 буде прийнято 22 жовтня.

Премію Сахарова за свободу думки започатковано 1988 року Європарламентом. Щорічна відзнака вручається за досягнення в області захисту прав людини та меншин, розвиток демократії та верховенства права, повагу до міжнародного законодавства. Висунути кандидатів на премію можуть парламенстька група або щонайменше 40 депутатів.

Зараз ви читаєте новину «Трьох білоруських опозиціонерок висунули на премію ім. Сахарова». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі