пʼятниця, 29 листопада 2019 00:07

Трамп неочікувано приїхав до Афганістану

Трамп неочікувано приїхав до Афганістану
Трамп приїхав в Афганістан. Фото: Кореспондент

Президент США Дональд Трамп в День подяки несподівано прибув до Афганістану, щоб завдати візит до американських військовослужбовців, які знаходяться там.

Це перший візит американського лідера до Афганістану з дня його вступу на посаду, повідомляє Reuters.

В ході візиту Трамп зустрінеться з президентом Афганістану Ашрафом Гані. Він сподівається, що йому вдасться домогтися припинення вогню і закінчення найдовшої для США війни.

"Талібан хоче угоду. Ми зустрінемося з ними і скажемо, що вогонь повинен бути припинений. Вони раніше цього не хотіли, але зараз вони хочуть, я сподіваюся. Ймовірно, так і буде", - сказав Трамп.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Можемо вкласти гроші у розвідку" - США скоротять фінансування НАТО на користь України

У 2014 році між Афганістаном і США було підписано двосторонню угоду, згідно з яким частина угруповання НАТО залишиться в країні навіть після закінчення бойової операції "Непохитна Свобода" з тим, щоб надати афганській поліції допомогу в боротьбі з антиурядовими угрупованнями. В країні залишається близько 13 тис. Солдатів країн НАТО, з яких 10,8 тис. осіб припадає на американські війська.

Зараз ви читаєте новину «Трамп неочікувано приїхав до Афганістану». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі