понеділок, 28 жовтня 2019 19:15

Трамп назвав Зеленського "новим російським президентом"

Трамп назвав Зеленського "новим російським президентом"
Президент США Дональд Трамп назвав Володимира Зеленського президентом Росії. Фото: Sputnik

Президент США Дональд Трамп назвав українського голегу Володимира Зеленського президентом Росії.

Трамп обмовився під час брифінгу на авіабазі Ендрюс у штаті Меріленд у понеділок, 28 жовтня.

Американський лідер помилився, коли коментував ситуацію з нібито тиском на Україну та справу про свій імпічмент.

"Тепер вони не хочуть говорити про викривача, тому що вони не думали, що я оприлюдню цю розмову. Коли я опублікував розмову, я спростував доповідь Шиффа (Адам Шифф, голова спеціального комітету з розвідки Палати представників США – ред.). Більше того, як ви знаєте, новий російський президент, гарна людина, зробив заяву, що в розмові не було нічого. Не було тиску на нього. Нічого взагалі", - сказав президент США.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Держдеп не дозволив захистити Йованович в Україні — ЗМІ

25 липня президент США Дональд Трамп говорив телефоном із президентом України Володимиром Зеленським. Після розмови американський розвідник поскаржився, що Трамп схиляв президента України Володимира Зеленського розпочати розслідування проти політичного опонента — колишнього віце-президента Джо Байдена.

26 вересня Білий дім оприлюднив текст телефонної розмови від 25 липня між президентом США Дональдом Трампом і президентом України Володимиром Зеленським.

Оприлюднення стенограми призвело до того, що Палата представників США розпочала розслідування. Тим самим запустила формальну процедуру імпічменту Трампа.

Зараз ви читаєте новину «Трамп назвав Зеленського "новим російським президентом"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі