четвер, 09 серпня 2018 15:06

Священик пояснив, коли Путіна можуть зарахувати до лику святих

Священик пояснив, коли Путіна можуть зарахувати до лику святих
"Основна умова канонізації - смерть кандидата", - пояснив протоієрей Георгій

Ректор Відкритого православного університету Святої Софії-Премудрості, православний священик, громадський діяч Георгій Коваленко жартом відповів на запитання про канонізацію президента Росії Володимира Путіна.

"Я вперше чую про канонізацію Путіна. Нічого, крім посмішки та бажання поставити діагноз, ця інформація в мені не викликає. Однак мені згадалося визначення з релігієзнавчого словника початку 90-х, над яким ми тоді довго сміялися через кострубатості формулювання. Там у статті про канонізацію говорилося дослівно: "основна умова канонізації - смерть кандидата", - пояснив протоієрей Георгій під час чату на "Главреді".

Такою була відповідь на запитання одного з учасників розмови. Читач поцікавився, як можна ставитися до того, що президент РФ нібито канонізований.

"Те, що в Росії Путіна зарахували до лика святих, а з нього пишуться мироточиві ікони, є маячнею", - сказав Георгій Коваленко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Про що молитися до святого Пантелеймона 9 серпня

Кілька священиків російської православної церкви поскаржилися на проблеми з отриманням шенгенських віз через консульство Греції. Це пов'язано із конфліктом між РПЦ і Константинопольським патріархатом через можливу автокефалію Української церкви.

Зараз ви читаєте новину «Священик пояснив, коли Путіна можуть зарахувати до лику святих». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі