четвер, 31 березня 2022 10:16

Спецтема: Війна Росії проти України

Світові компанії вдарили новими санкціями по російському ринку

Світові компанії вдарили новими санкціями по російському ринку
Щодня світові техкомпанії припиняють співпрацю з росіянами. Фото: t.me/mintsyfra

За минулу добу кілька держав ще більше розширили санкції проти Росії, яка 24 лютого пішла повномасштабною війною на Україну.

Услід за IKEA свої магазини для росіян закриває і меблева компанія Jysk, повідомили в Міністерстві цифрової трансформації.

"Блокада триває. Долаємо ворога всім світом", - ідеться в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Австралія запроваджує додаткові мита на весь імпорт з РФ і Білорусі

Європейська платформа обміну криптовалюти BTC-Alpha зупинила роботу з рублями та заблокувала акаунти росіян. Електронна система миттєвих інтернет-розрахунків Webmoney заборонила всі операції з рублями.

Корпорація з надання фінансових послуг American Express зупиняє торгові операції в РФ і Білорусі.

"Один із найбільших холдингів Фінляндії у сфері роздрібної торгівлі, автосервісу, готельних, банківських і ресторанних послуг S Group припиняє діяльність у Росії", - додали у відомстві.

Провідна британська букмекерська компанія Bet365 пішла з російського ринку. А Канадська нафтосервісна компанія Calfrac Well Services зупинила туди всі інвестиції.

Фінський виробник хлібних і кондитерських виробів Fazer також закриває виробництво в РФ.

Європейська комісія готує нові санкції проти Росії у відповідь на ультиматум президента РФ Володимира Путіна. Новий пакет санкцій Євросоюзу мають підготувати вже наступного тижня. Обмеження залежатимуть від позиції Кремля щодо переходу на розрахунки за газ у рублях.

Зараз ви читаєте новину «Світові компанії вдарили новими санкціями по російському ринку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі