середа, 10 травня 2023 13:51

Столтенберг перерахував нові загрози для світу

Столтенберг перерахував нові загрози для світу
Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг розповів про нові загрози, що стоять перед світом. Фото: rbc.ua

НАТО потрібно "подвоїти зусилля", щоб гарантувати безпеку мільярда громадян країн, що входять до блоку.

Загроз нині значна кількість і вони зростають. Про це під час виступу на засіданні військового комітету НАТО у Брюсселі сказав Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг. Його цитує The Guardian.

Столтенберг, зокрема, перерахував дії Альянсу у відповідь на повномасштабне вторгнення Росії в Україну.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Усі держави НАТО згідні зі вступом України – Столтенберг

"Готуючись до більш небезпечного майбутнього, ми маємо подвоїти наші зусилля щодо забезпечення безпеки мільярда наших громадян та підтримання міжнародного порядку, заснованого на правилах", – сказав Столтенберг.

Він нагадав, що у Європі знову йде інтенсивна війна, а також зростає глобальна конкуренція. Авторитарні режими кидають виклик цінностям Альянсу, його інтересам та безпеці. Множаться й інші загрози: тероризм, кібератаки, поширення ядерної зброї та зміна клімату.

"Тому ми повинні бути готовими до цієї нової ери стратегічної конкуренції", – зазначив. Столтенберг.

Сьогодні, 10 травня, бойові дії в Україні будуть основним питанням порядку денного засідання військового комітету НАТО на рівні начальників генштабів. Однак, головнокомандувач Збройних сил України Валерій Залужний не братиме в ньому участі навіть в режимі відеозв'язку.

Залужний відмовився виступити на засіданні через напружену оперативну обстановку в Україні. Про підготовку українського контрнаступу представників країн НАТО проінформує військовий представник України у Брюсселі.

Зараз ви читаєте новину «Столтенберг перерахував нові загрози для світу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі