понеділок, 05 лютого 2018 12:46

Стало відомо, як РФ відповість на "кремлівську доповідь"

Стало відомо, як РФ відповість на "кремлівську доповідь"
Росія може здійснити певні ходи у відповідь на так звану "кремлівську доповідь". Фото: 112.ua

Росія може здійснити певні ходи у відповідь на "кремлівську доповідь" США.

За словами Сергія Рябкова, заступника керівника МЗС Росії, у Росії не прагнутимуть діяти строго дзеркально у цьому випадку. Не хочуть діяти на шкоду собі. Про це він розповів у коментарі виданню "Известия".

Зазначив: "Відповідати будемо, коли і якщо наш президент, наше керівництво, оцінивши сукупність факторів, прийде до висновку, що цей момент настав".

Як приклад відповіді на американські санкції російський дипломат назвав "розширення власних списків, в які включені найбільш антиросійськи налаштовані політичні, громадські та інші діячі в США". До такого переліку відніс і введення обмеження на чисельність американського персоналу, що працює в дипустановах США в Росії.

"Ми ще раніше призупинили дію трьох угод з США в ядерній сфері та офіційно повідомили Вашингтон про те, що це було зроблено у відповідь на недружню, фактично ворожу політику, яку проводила попередня адміністрація по відношенню до Росії. Тобто у нас вже була задіяна низка засобів та способів матеріальної реакції на такі кроки. І в нашому арсеналі подібного роду заходи залишаються. Але їх можливе застосування – предмет окремого політичного рішення. Воно якщо прийматиметься, то по всій сукупності обставин", – додав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Наскок Обами перетворюється в тривалу облогу" - в Росії відреагували на анонс нових санкцій США

Міністерство фінансів США представило Конгресу "кремлівську доповідь". Документ включає 114 російських політиків і 96 наближених до Володимира Путіна олігархів, статки яких оцінюються у понад $1 млрд. Крім того, у "кремлівській доповіді" вказаний список підприємств, які мають частку держави понад 25% і виручку більше як $2 млрд.

Зараз ви читаєте новину «Стало відомо, як РФ відповість на "кремлівську доповідь"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі