субота, 13 квітня 2024 04:09

США та Велика Британія заборонили імпорт алюмінію, міді та нікелю з Росії

США та Велика Британія заборонили імпорт алюмінію, міді та нікелю з Росії
США та Велика Британія ввели дві нові заборони щодо Росії. Фото: Укрінформ

Сполучені Штати та Велика Британія ввели дві нові заборони з метою підірвати доходи РФ.

Нові заходи забороняють імпорт алюмінію, міді та нікелю російського походження до США, а також обмежують використання алюмінію, міді та нікелю російського походження на світових біржах металів, повідомляє американське Міністерство фінансів.

"Наші нові заборони на ключові метали, у координації з нашими партнерами у Великій Британії, і надалі будуть спрямовані проти доходів, які Росія може отримати для продовження своєї жорстокої війни проти України", – заявила міністр фінансів США Джанет Єллен.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЗМІ підрахували, скільки РФ щоденно витрачає на війну з Україною

Обмеження не торкнуться металів із РФ, які були зроблені до 13 квітня 2024 року.

У британському уряді додали, що Лондонська біржа металів (LME) і Чиказька товарна біржа (CME) більше не будуть торгувати новими алюмінієм, міддю та нікелем, виробленими в Росії.

"Метали є найбільшим експортним товаром Росії після енергоносіїв, хоча їхня вартість знижується після вторгнення Росії в Україну. За оцінкою Британії, прибутки Росії від експорту металів скоротилися з 25 до 15 мільярдів доларів після початку російського вторгнення в Україну. Вжиті заходи мають скоротити і цю суму", - сказано у повідомленні.

У грудні минулого року Велика Британія запровадила нові санкції щодо товарів, технологій і джерел фінансування РФ. Зокрема, заборонила експорт низки товарів, які несуть ризик військового чи промислового використання.

Крім того, уряд Великої Британії запровадив окреме законодавство про заборону імпорту алмазів з Росії та планує продовжити заборону на допоміжні послуги, пов'язані з металами, якщо це можна буде зробити спільно з міжнародними партнерами.

Зараз ви читаєте новину «США та Велика Британія заборонили імпорт алюмінію, міді та нікелю з Росії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі