неділя, 31 грудня 2023 17:55

США потопили три човни хуситів. Велика Британія зробила заяву щодо Ірану

США потопили три човни хуситів. Велика Британія зробила заяву щодо Ірану
Про потоплення човнів хуситів повідомило Центральне командування США. Фото: pixabay.com

Військово-морські сили Сполучених Штатів Америки потопили три з чотирьох човнів хуситів, які атакували торговельний корабель у Червоному морі і гелікоптери ВМС США 31 грудня.

Про це з посиланням на Центральне командування США повідомив "Голос Америки".

Контейнеровоз MAERSK HANGZHOU подав сигнал тривоги двічі менш ніж за добу, вказуючи на напади чотирьох човнів хуситів, здійснені за підтримки Ірану.

Хусити обстрілювали контейнеровоз і стріляли по американських гелікоптерах, що відповіли на сигнал тривоги торговельного судна.

Відповідаючи на вогонь, американські гелікоптери потопили три з чотирьох човнів хуситів, четвертий човен втік, заявили США.

Данська компанія Maersk повідомила, що припиняє мореплавство в Червоному морі на 48 год, через напади.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Хусити вдарили ракетою по танкеру в Червоному морі

Міністр закордонних справ Великої Британії Девід Кемерон повідомив у неділю про розмову з міністром закордонних справ Ірану Хоссейном Амірабдоллахіаном.

"Я чітко дав зрозуміти, що Іран несе відповідальність за запобігання цим атакам, враховуючи їхню давню підтримку хуситам", - заявив Кемерон.

Атаки хуситів у Червоному морі загрожують життю невинних людей і світовій економіці, сказав британський міністр.

Напади бойовиків-хуситів з Ємену почастішали в Червоному морі після початку війни ХАМАСУ та Ізраїлю. Хусити демонструють підтримку палестинського угруповання.

16 грудня британський есмінець збив ракетою Sea Viper безпілотник, який намагався атакувати торгове судно у Червоному морі.

Цього місяця США оголосили про початок операції для захисту судноплавства у Червоному морі.

Зараз ви читаєте новину «США потопили три човни хуситів. Велика Британія зробила заяву щодо Ірану». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі