субота, 18 травня 2019 15:06

США планують збільшити військову підтримку України

США планують збільшити військову підтримку України
У США розглядають проект збільшення військової допомоги Україні. Фото: AFP

У 2020 році США можуть збільшити військову допомогу Україні.

Це заплановано в бюджетних проектах США на наступний рік, які зараз розглядає Конгрес. Про це розповів посол України в Сполучених Штатах Валерій Чалий.

Так, у 2020 році повинна збільшитися допомога і від Пентагону, і від Держдепартаменту.

"Зараз розглядається питання, і вже пройшла стадія затвердження у профільному комітеті в Конгресі, про збільшення допомоги Україні наступного року як від Пентагону, так і від Державного департаменту", - підкреслив дипломат.

Як зазначається, йдеться про військово-технічну допомогу, включаючи летальну зброю оборонного характеру, підтримку Міністерства України у справах ветеранів, а також ряд програм реформування.

"Загальне планування обсягу цих коштів очікується більше, ніж у поточному році, - понад $700 млн. Це величезна підтримка. Якщо взяти інші країни європейського регіону, то ми маємо найбільшу підтримку Сполучених Штатів", - розповів дипломат.

Чалий наголосив, що порядок денний двостороннього партнерства України і США є дуже інтенсивним як у сфері військово-технічної допомоги, так і в плані підтримки територіальної цілісності та суверенітету нашої країни через посилення санкційної політики.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Стало відомо, хто приїде від НАТО на інавгурацію Зеленського

В разі затримки передбаченої законом з 1 липня реформи ринку електроенергії, Україна не отримає допомогу від міжнародних фінансових організацій. Це ускладнить виконання зобов'язань по зовнішньому боргу та знизить фінансову стійкість нашої країни.

Зараз ви читаєте новину «США планують збільшити військову підтримку України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі