понеділок, 31 січня 2022 17:27

США підготували санкції проти "дружків Путіна" на випадок вторгнення в Україну – ЗМІ

США підготували санкції проти "дружків Путіна" на випадок вторгнення в Україну – ЗМІ
США планують запровадити санкції проти найближчого оточення Путіна - FT. Фото: Reuters

У Сполучних Штатах Америки підготували список росіян, проти яких запровадять персональні санкції у разі нового вторгнення Росії в Україну.

Про це пише видання Financial Times з посиланням на анонімні джерела в президентській адміністрації США.

Ідеться насамперед про наближених до президента Росії осіб. Їх імена не назвали. Натомість зазначили, що під санкції підпадуть російські лідери, чиновники, старші посадові особи, директори низки державних компаній.

"США розробили санкції проти найближчого оточення Володимира Путіна та його зв'язків із Заходом, на тлі того, як Вашингтон розширює список фінансових санкцій, які він готовий застосувати у разі вторгнення Росії в Україну", - повідомило видання.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Великій Британії можуть конфіскувати майно російських олігархів

Наголошується, що санкції мають намір запровадити не лише особисто проти цих людей, а й проти членів їхніх сімей. Багато з них можуть особливо сильно постраждати у разі санкцій, "враховуючи їхні масштабні фінансові зв'язки із Заходом".

"Санкції відріжуть їх від міжнародної фінансової системи і зроблять так, що ні самі вони, ні їхні родичі не зможуть більше тримати гроші на Заході, навчатися в елітних західних вишах", - заявив неназваний представник адміністрації США.

Підготовлений список за потреби можна буде розширити, додали у ЗМІ.

"Дружки Путіна більше не зможуть використати своїх дружин або інших членів сім'ї як довірених осіб для ухилення від санкцій", - повідомив співрозмовник.

США можуть запровадити санкції проти Росії ще до її вторгнення в Україну. Розробка проєкту знаходиться на фінальній стадії, сказав голова сенатського комітету з міжнародних відносин Роберт Менендес.

Президент США Джо Байден заявив, що Америка запровадить санкції проти Росії у випадку нового вторгнення в Україну. Водночас він не відкидає, що обмеження можуть зачепити особисто Володимира Путіна.

Зараз ви читаєте новину «США підготували санкції проти "дружків Путіна" на випадок вторгнення в Україну – ЗМІ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі