пʼятниця, 30 березня 2018 18:35

США перевірятиме соцмережі мігрантів

Автор: narodna-pravda
  Документи на візу: США перевірятиме соцмережі іммігрантів
Документи на візу: США перевірятиме соцмережі іммігрантів

Державний департамент США планує перевіряти соцмережі всіх претендентів на візи.

Про це йдеться у документах, які опублікувало відомство, пише Associated Press.

Нові вимоги стосуватимуться майже 15 млн іноземців, які цього року подають заявки на американські візи. Серед них 710 тис. заявників, які хочуть отримати імміграційні документи. Також 14 млн людей, яким потрібна віза з неімміграційною метою - для роботи або освіти.

За новими правилами, в анкети додадуть список соціальних мереж. Необхідно буде вказати свої імена в них за останні 5 років. Самостійно можна надавати інформацію про сторінки в мережах, яких в списку не буде.

У претендентів на візу також проситимуть номери телефонів, електронні адреси, статуси міжнародних поїздок і депортацій за останні 5 років. Постане питання про те, чи були задіяні члени сім'ї заявника в терористичній діяльності. Раніше такі дані вимагали від іноземців під час додаткової перевірки. Йдеться про тих, хто подорожував або жив на територіях, контрольованих терористичними організаціями. Таких щорічно було майже 65 тис. осіб.

"Перевірку соцмереж ініціюють в першу чергу з метою посилення безпеки країни, сказав представник громадської організації Європа без бар'єрів. Однак і тут ніхто не може бути захищений від махінацій на 100 відсотків", - сказав Павло Кравчук. - Законослухняні громадяни надаватимуть про себе правдиву інформацію, і все це може спростити якимось службам перевірку їхніх даних".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Топ-5 країн, які варто відвідати у квітні

Попередній контроль спрощує проходження кордону і підвищує рівень безпеки, зазначила в коментарі Радіо НВ експерт з питань міграції Олена Малиновська. Уже кілька країн ввели подібну систему перевірок, і Сполучені Штати чинять так само.

"Якщо ви сідаєте в літак і реєструєтеся на рейс до Сполучених Штатів, вся ця інформація вже йде до відповідних органів, - наголошує Малиновська. - Коли ви збираєтеся їхати, ви спочатку повинні зареєструватися - це реєстрація буде не на кожну поїздку, але вона буде однозначно, тому що електронні засоби зв'язку та накопичення інформації дають таку можливість, і США вирішили нею скористатися".

За статистикою, частка відмов українцям у візах США 2017 року становила 34,54%, тобто у в'їзді в США відмовили кожному третьому українцю, пише narodna-pravda.

Також Адміністрація президента США пропонує скасувати лотерею Грін-карт. Про це йдеться в міграційному плані, який Дональд Трамп представив американському Конгресу.

Зараз ви читаєте новину «США перевірятиме соцмережі мігрантів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі