середа, 22 березня 2023 07:40

Спецтема: Війна Росії проти України

США передадуть Україні старішу версію танка Abrams: Пентагон назвав причину

США передадуть Україні старішу версію танка Abrams: Пентагон назвав причину
У США пояснили рішення передати старішу модель танку Abrams. Фото: Defense Visual Information Distribution Service

Сполучені Штати Америки відправлять в Україну 31 танк Abrams модифікації M1A1, замість раніше обіцяних M1A2.

Передання старішої моделі Abrams прискорить терміни доставки техніки в Україну. Про це заявив речник Пентагону Патрік Райдер, пише CNN.

За його словами, Збройні сили України зможуть отримати танки до осені цього року.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Боєприпаси для HIMARS і не тільки: США оголосили нову військову допомогу

"Після вивчення й аналізу того, як найкраще це зробити, міністерство оборони США в тісній координації з Україною ухвалило рішення надати варіант танка M1A1 Abrams, що дозволить нам значно прискорити терміни поставки і доставити цю важливу техніку Україні до осені цього року", – сказав Райдер на пресконференції.

Він додав, що США також нададуть Україні сучасну бронетехніку і системи озброєння, які "дуже схожі за можливостями" з M1A2, включно з великокаліберним кулеметом 50-го калібру і 120-міліметровою гарматою.

21 березня американські ЗМІ повідомили, що США планують суттєво скоротити час для забезпечення України танками Abrams за рахунок відправлення старших версій M1A1 замість того, щоби чекати виготовлення нових машин.

25 січня президент США Джозеф Байден оголосив про надання Україні танків. Всього США передадуть українським Збройним силам 31 танк M1 Abrams - танковий батальйон.

Зараз ви читаєте новину «США передадуть Україні старішу версію танка Abrams: Пентагон назвав причину». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі